Zdeněk Junák (Josef Ambrož)

Zdeněk Junák - Josef Ambrož

Věk: 59
Datum narození: 6.12.1951
Znamení: střelec

Charakteritika postavy Josef Ambrože: Praporčík Josef Ambrož je jedinný svobodný četník. Je líný, rád jí, hraje na kytaru a zpívá.

Od mala se věnoval herectví, fotbalu a hudbě. Proto také v roce 1974 vystudoval JAMU a začal se věnovat herectví.

Po ukončení svých studií na brněnské JAMU v roce 1974 hrál dva roky ve Zlíně, od roku 1975 do roku 1992 hrál ve Státním divadle v Brně, od roku 1992 člen Městského divadla v Brně.

Tento herec propůjčil svůj výrazný hlas také dabingu například jsme ho mohly slyšet v pohádce Princezna Fantaghiró , Sestřička a princ ze snů, Piráti, Knight Rider, Sin City - město hříchu atd.

Filmografie

  • 2011 - Okno do hřbitova
  • 2008 - Smrt Pavla I.
  • 2007 - Český Honza
  • 2005 - Ordinace v růžové zahradě
  • 2004 - Černí baroni
  • 2004 - Koločava
  • 2002 - O princezně se zlatým lukem
  • 2001 - Mistr a Markétka
  • 1999 - Dvojrole
  • 1998 - Brouk v hlavě
  • 1998 - Hříšní lidé města brněnského
  • 1997 - Četnické humoresky
  • 1997 - Harumpant
  • 1997 - Zvědavý osel
  • 1996 - Jak se Kuba stal mlynářem
  • ...

Fotogalerie

Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
Zdeněk Junák