Stanislav Zindulka (praporčík Turko)

Stanislav Zindulka - praporčík Turko

Věk: 79
Datum narození: 5.5.1932
Znamení: býk

Charakteritika postavy praporčíka Turka: Role praporčíka Turka má v četnické struktuře četnické pátrací stanice méně prostoru, protože je písařem a není moc zatahován do vlastních akcí.

Stanislav Zindulka je český herec, který ztvárnil řadu televizních i divadelních rolí. Za vedlejší roli ve filmu Babí léto byl oceněn Českým lvem.

Narodil se 5. května 1932. K herectví ho přivedli nejen jeho rodiče, kteří hráli ochotnické divadlo, ale i jeho nos. Divadlo a divadelní šatny mu totiž natolik zavoněly, že se z toho prostě musela stát láska na celý život.

V letech 1974 – 1994 působil v Národním divadle, v roce 1994 se stal členem uměleckého souboru Divadla na Vinohradech, kde působí dodnes.

Filmový či televizní divák si ho vybaví především jako "velkého herce malých rolí". V polovině osmdesátých let jej proslavila role v seriálu VLAK DĚTSTVÍ A NADĚJE. Často hraje v pohádkách (například Anděl Páně či Kouzelný Měšec), ale objevil se mj. také ve známých snímcích Hanele, Báječná leta pod psa nebo Bumerang i v úspěšných seriálech (Bylo nás pět či Četnické humoresky).

Filmografie

  • 2011 - Elixír mládí
  • 2011 - Okno do hřbitova
  • 2010 - Odcházení
  • 2010 - Školní výlet
  • 2009 - Dešťová víla
  • 2009 - Hodinu nevíš...
  • 2009 - Klíček
  • 2009 - Ocas ještěrky
  • 2009 - Pamětnice
  • 2009 - Ptákovina
  • 2009 - Šejk
  • 2008 - Ďáblova lest
  • 2008 - Kouzla králů
  • 2008 - Na rozchodnou
  • 2008 - Peníze
  • 2008 - Polibek na cestu
  • 2007 - Bez dechu
  • 2007 - Hodina klavíru
  • 2007 - Hraběnky
  • 2007 - Kdo hledá, najde
  • 2007 - Poslední vlak
  • 2006 - Impresário ze Smyrny
  • 2006 - Nadměrné maličkosti: Jubileum
  • 2005 - Anděl Páně
  • 2005 - Černá karta
  • 2005 - Náves
  • 2005 - O ševci Ondrovi a komtesce Jůlince
  • 2005 - Restaurace U Prince
  • 2005 - Ulice
  • ...

Fotogalerie

Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka