Petr Kostka (vrchní strážmistr Šiktanc)

Petr Kostka - vrchní strážmistr Šiktanc

Věk: 72
Datum narození: 11.6.1938
Znamení: blíženci

Charakteritika postavy vrchního strážmistra Šiktance: Během první třináctidílné série penzionovaný velitel pátrací četnické stanice.

Petr Kostka je český herec, jenž pochází se starého divadelního rodu, jehož kořeny sahají až do první poloviny předminulého století. Za roli Hermana v inscenaci Smíšené (po)city obdržel cenu Thálie za rok 2003. Jeho manželkou je herečka Carmen Mayerová, se kterou má dceru Terezu Kostkovou, divadelní herečku a televizní moderátorku.

V letech 1974 – 1994 působil v Národním divadle, v roce 1994 se stal členem uměleckého souboru Divadla na Vinohradech, kde působí dodnes.

Filmografie

  • 2010 - Ach, ty vraždy!
  • 2010 - Cesty domů
  • 2010 - Famílie
  • 2010 - Rodinka
  • 2010 - Školní výlet
  • 2008 - Chvíle pravdy
  • 2005 - Království potoků
  • 2005 - To nevymyslíš!
  • 2004 - Pojišťovna štěstí
  • 2001 - Černí andělé
  • 2001 - Help For You
  • 2001 - Ideální manžel
  • 2001 - Svědek
  • 1998 - Dvě washingtonská ohlédnutí
  • 1998 - Genij vlasti
  • 1997 - Arrowsmith
  • 1997 - Četnické humoresky
  • 1997 - O třech ospalých princeznách
  • 1997 - O zlé a dobré vodě
  • 1997 - Záhadná paní Savageová
  • 1996 - Manželská tonutí
  • 1996 - Není houba jako houba
  • 1996 - Poprask na laguně
  • 1996 - Štěstí krále Alfonse
  • ...

Fotogalerie

Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka
Petr Kostka